Πλεονεκτήματα

Φυσική ομορφιά

Εικόνα1
Ο χαλαζίας συνδυάζει το χρώμα, την ομορφιά και την αντίσταση του φυσικού χαλαζία με την τεχνολογία του.

Απόδοση και κομψότητα

Εικόν7α1
Ο χαλαζίας, ιδιαίτερα σε κουζίνες και μπάνια, προσφέρει την άψογη αρμονία απόδοσης και ομορφιάς, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη επιφάνεια, για να μετατρέψει τους εσωτερικούς χώρους σε ασύγκριτα περιβάλλοντα

Τεχνολογία φιλική προς το περιβάλλον

Εικόν4α1
Ο χαλαζίας μετατρέπει τους φυσικούς πόρους σε υπέροχα προϊόντα με την προηγμένη τεχνολογία της.

Εύκολος καθαρισμός

4Εικόνα1
Η μη πορώδης επιφάνεια του χαλαζία εξασφαλίζει τέλεια αντοχή σε πολλούς λεκέδες όπως τσάι, καφές, λεμόνι, ξύδι, χυμούς φρούτων και καλλυντικά.

Ανθεκτικό σε οξέα και αλκάλια

Εικόν343α1
Ο χαλαζίας εμφανίζει υψηλή αντοχή στα οξέα και τα αλκάλια που υπάρχουν στα καθημερινά χρησιμοποιούμενα υλικά σε κουζίνες και μπάνια.

Ανθεκτικό στις γρατζουνιές και στην τριβή

Εικόνα221
Ο χαλαζίας είναι ιδιαίτερα ανθεκτικός στις γρατζουνιές και στην τριβή, καθώς είναι ένα από τα πιο σκληρά μέταλλα στη γη.

Υγιεινός

Εικ433όνα1
Ο χαλαζίας είναι εξαιρετικά υγιεινός με τη μη πορώδη δομή του, η οποία δεν επιτρέπει τη διάδοση μικροοργανισμών.

Ανθεκτικό στις κρούσεις

Εικόν543α1
Η σκληρή και ευέλικτη δομή του χαλαζία, που υποστηρίζεται από την προηγμένη τεχνολογία κατασκευής, το καθιστά εξαιρετικά ανθεκτικό στις κρούσεις.

Φροντίδα & Συντήρηση των Χαλαζιακών Επιφανειών

Ρίξτε μια μικρή ποσότητα μη λειαντικού λευκαντικού σε ένα υγρό πανί ή χαρτοπετσέτα. Σκουπίστε και καθαρίστε την επιφάνεια με κυκλικές κινήσεις και ξεπλύνετε αμέσως. Για την απομάκρυνση των επίμονων λεκέδων όπως η μεταλλική εκτύπωση και η σκουριά, ρίξτε μια μικρή ποσότητα απορρυπαντικού σε ένα σφουγγάρι καθαρισμού, τρίψτε απαλά και ξεπλύνετε αμέσως. Σας συνιστούμε να καθαρίζετε τακτικά την επιφάνεια του χαλαζία για να διατηρείτε την εμφάνισή του όπως την πρώτη μέρα.

Υπολείμματα

Ξύστε πρώτα αποξηραμένα, κολλώδη τρόφιμα και υπολείμματα τσίχλας με πλαστική ή ξύλινη σπάτουλα κουζίνας. Στη συνέχεια, σκουπίστε όλο το σημάδι με ένα υγρό πανί με απορρυπαντικό και ξεπλύνετε αμέσως. Μην χρησιμοποιείτε διαβρωτικά προϊόντα για καθαρισμό, ώστε να μην προκαλέσετε ζημιά στην επιφανειακή λάμψη.

Χημικά και καθαριστικά που πρέπει να αποφεύγονται

Καθαριστικά φούρνων, καθαριστικά εδάφους, απορρυπαντικά πλυντηρίων πιάτων, καθαριστικά τουαλέτας, καθαριστικά επίπλων, ανοιχτήρια αποστράγγισης, αφαίρεση λεκέδων και οξέα μπαταρίας κ.λπ. Η συνεχής έκθεση σε τέτοια χημικά και καθαριστικά προκαλεί μόνιμη βλάβη και αλλαγή χρώματος στην επιφάνεια. Εάν η επιφάνειά σας έρθει σε επαφή με έναν τόσο πιθανό επιβλαβές παράγοντα, ξεπλύνετε την εκτεθειμένη επιφάνεια αμέσως και προσεκτικά με νερό.

Τακτικός καθαρισμός

Ένας καθαρισμός που γίνεται με ένα υγρό πανί, σαπούνι ή ήπιο απορρυπαντικό θα είναι επαρκής για να φαίνεται εξαιρετική η επιφάνεια του χαλαζία, χάρη στις μη πορώδεις επιφάνειές του. Ξεπλύνετε το απορρυπαντικό με ζεστό νερό και στεγνώστε με ένα πανί ή χαρτοπετσέτα. Μια άλλη μέθοδος καθαρισμού είναι να καθαρίσετε την επιφάνεια με ένα μείγμα ξύδι και νερού και να ξεπλύνετε. Αποφύγετε τη χρήση καθαριστικών που περιέχουν σωματίδια λόγω των λειαντικών τους αποτελεσμάτων. Προτιμήστε προϊόντα καθαρισμού gel ή υγρού.

Αντίσταση

Οι χαλαζίες είναι ανθεκτικοί σε γρατζουνιές, σπάσιμο, ρωγμές και λεκέδες. Ωστόσο, μπορούν να καταστραφούν λόγω ακραίων κρούσεων και πίεσης που προκαλούνται από διάφορα αντικείμενα. Όπως όλες οι επιφάνειες, οι επιφάνειες χαλαζία μπορούν να καταστραφούν μόνιμα όταν εκτίθενται σε ισχυρές χημικές ουσίες. Μην εκθέτετε τις επιφάνειες χαλαζία σε αντικείμενα με αιχμηρές άκρες, ακόμη και αν είναι ανθεκτικά στις γρατσουνιές. Συνιστάται πάντοτε η χρήση κοπής.

Θερμική αντίσταση

Αν και ο χαλαζίας είναι πιο ανθεκτικό στη θερμότητα σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη επιφάνεια συμπεριλαμβανομένου του γρανίτη, μπορεί να υποστεί βλάβη από ξαφνικές και γρήγορες αλλαγές θερμότητας. Μην βάζετε ζεστά μαγειρικά σκεύη, όπως τηγάνια και κατσαρόλες απευθείας στην επιφάνεια του χαλαζία αφού αφαιρέσετε από την κουζίνα ή το φούρνο.